Dames DBGC winnen ook tweede competitiewedstrijd!

06.10.2014

Het wordt weer eens tijd dat de dames afdeling wat van zich laat horen wat betreft wedstrijd verslagen in “het vriendje”. Na een te lange tijd van afwezigheid gaan we vanaf deze week weer proberen om elke week een verslag van de wedstrijd te publiceren. We zijn dit seizoen begonnen na amper 2 trainingen achter de rug te hebben met 2 bekerwedstrijden die we zien als voorbereiding op het komende seizoen. Deze werden helaas alle twee verloren. Vorige week speelden we onze eerste wedstrijd in de nieuwe hele competitie voor ons dus geen najaars- /voorjaarscompetitie meer. Deze wedstrijd tegen Piershil werd met 6-1 gewonnen zonder aanwezigheid van de coach. Deze week stond de uitwedstrijd tegen ZBVH VR2 op het programma.

We begonnen de wedstrijd goed en al na 5 minuten was het onze nieuwe aanwinst Lisenka die via een goed opgezette aanval wist te scoren. Daarna werd het spel er niet beter op en waren de beste kansen eigenlijk voor ZBVH die nog het dichts bij een doelpunt waren met een bal op paal. Na een half uur kregen wij eindelijk ook weer eens een kans maar ook deze bal belande op de paal. Vlak voor de rust was het ZBVH die de verdiende gelijkmaker scoorde. Na rust begonnen we goed maar de eerste kans was voor ZBVH maar gelukkig voor ons belande de bal op de lat. Na zo’n 12 minuten namen wij via een verrassend snelle ingooi brutaal de voorsprong door een pracht goal van Esmeralda. Hierna waren de beste kansen voor ZBVH.

Ook wij kregen nog een kans om de voorsprong te vergroten met een kopbal van Jolien die knap gered werd door de keepster en ook Laura kreeg nog een grote kans maar helaas strandde ook haar bal tegen de keepster van ZBVH. Na ongeveer 38 minuten kwam dan toch de gelijkmaker van ZBVH op het bord te staan en waren we eigenlijk gezien het beeld van de wedstrijd al blij met een punt. Gelukkig dachten de dames in het veld daar anders over en gaven nog een keer vol gas om toch de 3 punten me naar huis te nemen. Dit werken werd beloond en 2 minuten voor tijd wisten wij uit een snelle aanval tussen Edith en Laura tot scoren te komen waardoor we alsnog met de 3 punten huiswaarts keerden.

Zaterdag wacht ons Blankenburg een ploeg die deze competitie nog niet gewonnen heeft.

De Coach

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt