DBGC neemt tweede plaats over van Den Bommel

DBGC heeft zaterdag in driedubbel opzicht goede zaken gedaan door met 1-2 te winnen bij Den Bommel. Dankzij de derbyzege klom de ploeg van trainer Richard Elzinga over Den Bommel heen naar de tweede plaats in de tweede klasse E, verstevigde het de koppositie in de derde periode én speelde het zich definitief veilig.
Op de overwinning van de Oude-Tongenaren was weinig af te dingen. DBGC was vanaf het begin de bovenliggende partij, die het beste van het spel en de controle over de wedstrijd had. De ploeg werd daarbij extra geholpen door de vroege openingstreffer van Tim Mackloet, die een vrije trap op fraaie wijze in de korte hoek draaide.
Met de wind in de rug ging DBGC op zoek naar meer, maar heel veel kansen werden niet gecreëerd. De beste was voor Jeroen Sep, die de doelman op zijn weg vond, waarna Robert Koster niet voldoende kracht kon meegeven in de rebound. Aan de andere kant stopte Roy Nieuwland een gevaarlijk schot van Den Bommel, maar verder hoefde de doelman ook niet veel in actie te komen. Kort voor rust viel alsnog de belangrijke tweede goal. Jeroen Sep trok vanaf de rechterkant naar binnen, om vervolgens een geplaatst schot met links los te laten, waar de doelman van Den Bommel net niet bij kon: 0-2.
De tweede goal was een opsteker voor DBGC, dat wist dat het in de tweede helft tegen de wind in zou moeten spelen. Na rust kwamen de blauw-witten dan ook wat meer onder druk te staan, wat enkele hachelijke situaties voor het doel van Roy Nieuwland opleverde. De doelman en de defensie van DBGC gaven echter geen krimp. De enige manier waarop Den Bommel iets terug kon doen, was door het benutten van een strafschop, makkelijk gegeven na een van de vele Bommelse buitelingen in het strafschopgebied.
Omdat die aansluitingstreffer pas in blessuretijd viel, kwamr DBGC verder niet meer in de problemen. Daardoor won de ploeg na drie nederlagen op rij weer eens van de eilandgenoot en kon het na afloop met een big smile een blik werpen op de ranglijst. De knappe tweede plaats kan aanstaande zaterdag verder verstevigd worden, wanneer Oostkapelle naar De Koepel komt.
Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer (75’ Yannick Lugthart), Bas Mackloet, Wilko Pulleman, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Robert Koster, Tim Mackloet (60’ Bas Abresch), Robbert Huizer; Thijs Tromp (90’ Niels van der Kooij), Jeroen Sep.


DBGC doet zichzelf tekort tegen Zaamslag

04.09.2016

DBGC is het eerste het seizoen in de tweede klasse sinds 32 jaar begonnen met een gelijkspel. In en tegen Zaamslag werd het 2-2.

DBGC is het eerste het seizoen in de tweede klasse sinds 32 jaar begonnen met een gelijkspel. In en tegen Zaamslag werd het 2-2.

Na een busreis van ruim anderhalf uur richting Zeeuws-Vlaanderen was het voor de blauw-witten afwachten wat het niveau van de tegenstander zou zijn. Al in de openingsfase bleek dat DBGC niet onder deed voor Zaamslag, al kreeg de thuisploeg na een kwartier wat meer de overhand. De 1-0 voorsprong die de Zeeuwen na een half uur namen, was dan ook niet volledig onverdiend te noemen. DBGC rechtte echter de rug en trok de stand nog voor de rust gelijk. Een uitstekende aanval, opgezet door Gertjan Lodder en Wilko Pulleman, werd uiteindelijk koelbloedig afgerond door de teruggekeerde Jeroen Sep: 1-1.

In de tweede helft kwam DBGC uitstekend uit de startblokken. De ploeg creëerde met goed combinatievoetbal diverse kansen, maar vergat zichzelf te belonen. Zo raakte Jeroen Sep de lat, vond Gertjan Lodder de handen van de keeper, kopte Thijs Tromp net over en had Wilko Pulleman pech bij twee rebounds. De Oude-Tongenaren leken de rekening voor die missers gepresenteerd te krijgen toen Zaamslag via een counter uitbrak, maar doelman Roy Nieuwland redde katachtig op een kopbal van een van de spitsen en hield zijn ploeg zodoende in de wedstrijd.

Kort voor tijd sprongen de toeschouwers uit Oude-Tonge alsnog juichend op, toen Gertjan Lodder op aangeven van invaller Yannick Lugthart voor 1-2 zorgde. De overwinning leek binnen, maar werd in de slotfase toch nog uit handen gegeven. Uit een corner verdween de bal via het been van de onfortuinlijke Dennie van Druningen achter doelman Roy Nieuwland, waardoor de thuisploeg op de valreep gelijk kwam. Niet veel later kwam DBGC nog heel goed weg, toen een van de aanvallers doorbrak en de bal langs Roy Nieuwland, maar ook tegen de buitenkant van de paal mikte.

Daardoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, een resultaat waar DBGC minder vrede mee had dan Zaamslag. Aankomende zaterdag spelen de blauw-witten de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander op sportpark De Koepel is Nieuwdorp, dat met 4-2 wist te winnen van Dauwendaele. 

Opstelling: Roy Nieuwland; Martijn Bakker, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Thijs Tromp (85. Stefan de Leeuw), Robbert Huizer, Tim Mackloet, Gertjan Lodder; Wilko Pulleman (80. Yannick Lugthart), Jeroen Sep. 

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt