DBGC 2 start bekercampagne met winst

05.09.2013

Woensdagavond stond de eerste bekerwedstrijd op het programma voor DBGC 2. Na de rommelige voorbereiding waar veel spelers afwezig waren was het de vraag hoe het elftal van trainer Michel de Bruyn uit de startblokken zou komen tegen Vlotbrug 3.

Vanaf minuut een was de intentie duidelijk. De tegenstander onder druk zetten en het spel op de helft van de tegenstander af laten spelen. Hoewel de tegenstander amper balbezit had en in de eerste helft geen kansen kreeg, was het spel van DBGC niet om aan te zien. Er werd vrijwel weinig tot niks gecreëerd, het baltempo lag te laag en de aannames waren slecht. Het duurde dan ook tot aan het einde van de eerste helft voordat de 1-0 kon worden genoteerd. Stefan de leeuw kon na een pass van Nick van den Ochtend zijn tegenstander voorbij en snoeihard in de kruising schieten.

Wie had gehoopt dat de tweede helft beter zou zijn kwam bedrogen uit. Het spel werd slechter en de sfeer werd grimmiger door de vele overtredingen die werden gemaakt. Kansen waren schaars en de verdediging hoefde amper op te treden doordat de tegenstander geen voetballend vermogen had om de verdediging echt te testen.

Zaterdag wacht Binnenmaas voor het 2e elftal, die in de eerste wedstrijd met 2-1 van Stellendam heeft verloren.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt