Over D.B.G.C.

Van harte welkom op de website van sportvereniging DBGC!

Don Bosco Grijsoord Combinatie is een vereniging die vanaf de oprichting in 1957 een belangrijke plaats inneemt in het dorp Oude-Tonge en de gemeente Goeree-Overflakkee. Niet voor niets merkte de inmiddels afgetreden burgemeester Van Pelt van de voormalige gemeente Oostflakkee in het jubileumboek 50 jaar DBGC: 1957-2007 op dat DBGC "het sportieve vlaggenschip van de gemeente” is. DBGC ontstond in 1957 uit een fusie tussen de beide Oude-Tongese voetbalclubs Don Bosco en Grijsoord. Een gedetailleerde beschrijving van de clubhistorie is te vinden onder de link Geschiedenis.

Het eerste elftal maakte in het seizoen 2011-2012 de overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal en speelt momenteel in de tweede klasse Zuid 1. De club is de laatste jaren stabiel qua ledenaantal en beschikt over een bloeiende jeugdafdeling. In iedere leeftijdscategorie heeft DBGC een of meerdere teams die aan de competities deelnemen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot kaboutervoetbal, zodat ook kinderen die nog te jong zijn om in competitieverband uit te komen, alvast kunnen kennismaken met het voetbalspelletje. Zeker vermeldenswaardig is het feit dat DBGC zowel bij de senioren, junioren als pupillen vrouwen/meisjesteams heeft. DBGC is er voor iedereen: voetballers (m/v) met de ambitie om het hoogste te bereiken of voetballers die het gewoon heerlijk vinden om gezellig een balletje te trappen met vrienden.

Op sportief gebied DBGC probeert het hoogst mogelijke te bereiken. Maar niet ten koste van alles. Zo zullen spelers nooit betaald worden en wil de club de doelstellingen zoveel mogelijk bereiken met de inzet van de eigen jeugd. Hoewel DBGC in sportief opzicht ambitieus is, blijft de gezelligheid voorop staan. Bij winst of verlies, na afloop wordt er met elkaar een biertje gedronken. DBGC is altijd een gezellige vereniging geweest en wil dat ook blijven.